blood on my hands

Ledig idag med, underbart. Min kille är iväg och jobbar så jag är ensam hemma. Jag började dagen med att städa i ordning, det såg ut som kaos här hemma. Fortsatte sen med disken. Det gick sådär kan man säga. Jag diskade min fina vinkaraff, och när jag var klar med den så slank den ur händerna på mig och gick i tusen bitar. Kul. Och jag skar mig i händerna också. Så diskhon var full med glasbitar och blod. Mysigt.

När jag hade svurit färdigt över det så satte jag mig och började måla. Nu har jag suttit i flera timmar och målat akvarell. Jag tror det kan bli rätt bra, jag är dock inte färdig riktigt än..


update

FÖRLÅT för dålig update den senaste veckan! Har varit riktigt kasst på den fronten känner jag. Men här kommer en kort resumé om vad som hänt i veckan: Jag har jobbat alla dagar, precis som vanligt. I tisdags kväll var jag på min kurs, det var svårt men roligt. I onsdags kväll var jag på mysig fikadate med Julle och Frida nere på Fräcka Fröken. I torsdags kväll låg jag hemma i soffan och degade. Jonten har varit iväg på sitt håll, det har varit matte, jobb på båda hans ställen, träningar och matcher.. Ja ni vet, vi har inte hunnit träffas så mycket faktiskt.

Shit, jag var tvungen att slänga en blick på vår snygga veckoplanerare för att minnas vad vi gjort i veckan.
Igår kväll umgicks jag med min man i alla fall. Vi var hemma hos Andy och Lisa i Motala. Vi hade en fyrmanna-kräftskiva, lite sådär otippat på Halloween liksom. Kräftor, pajer, bröd, öl, vin, snaps och shottar.. Det var i alla fall superkul och det slutade med att vi sov över där.
Imorse tog vi bussen hem och efter varsin resorb så somnade i alla fall jag direkt. Jonten däremot fick åka in och jobba, lagom pigg som han var. Jag vakande till vid tretiden och då var det bara att pallra sig ner på stan och inhandla present. Snart ska vi nämligen iväg på 5-årskalas. Har vi tur slipper vi snapsen ikväll.

helgen

Har jobbat hela helgen. I lördags kväll bjöd Jontes farmor ut oss på restaurang, mycket gott. Sen gick vi hem hit och drack kaffe och umgicks. Det var trevligt, och allt gick bra förutom att jag råkade spilla ut ett glas över hela bordet... på restaurangen alltså. Klant.

Igår kom Jontes familj och hämtade upp mig efter jobbet och så åkte vi direkt till ishallen. Jontes lag spelade match och vi var hans egna hejaklack. Det lönade sig väl, för de vann (dock efter förlängning) och han gjorde dessutom mål. Min egna lilla kung. Sen blev det hem till Goderlövarna för familjesöndagmiddag.

Idag är jag ledig. Har vart nere på stan en sväng och nu är jag hemma med lilsis. Min man är och jobbar. Elin och jag har nyss bakat en kladdis. Vi hade dock inget decilitermått, så vi tog en kopp istället och höftade lite. Vi hade inte nån kakform heller, så då fick det bli i en vanlig matform (namn?). Alltså en sån som man gör typ lasange i. Så nu har vi en fyrkantig kladdkaka. Men det smakar säkert lika bra? Elin råkade dessutom spilla kakao över hela henne, bordet och golvet. Så kan det gå.

Snart kommer faster och kusin hit och hälsar på!


vad som hänt och så

Sorry för dålig update! Senaste då... I onsdags var det jobb och sen lugn hemmakväll med Bonde söker fru på schemat. Jonte var iväg med sitt jobb på kvällen så jag hade lägenheten för mig själv. Just det, vi hade nattbesök tisdag -onsdag också. Hundvakt åt Cosmo, myspys. Lena var här med käk i onsdags också, det var trevligt.

Igår var vi lediga. På eftermiddagen tog vi bussen till våra hemtrakter, jag var på craniumsacral (stavning?) på Cloetta. Det innebär bland annat zonterapi. Jag prövar det mesta mot min rygg.. haha. Efter det var jag hemma hos familjen en sväng och åt mat. Sen åkte jag till Vadstena med Jontes familj och kollade när han körde hockeymatch. Det var roligt, och de vann också.

Nu har jag nyss kommit hem från jobbet och ikväll kommer lillasyster hit och sover över. Det blir hemmagjord pizza och idol. Fredgasmys alltså!


av mig





Har precis varit på min akvarellkurs så jag tänkte bjuda er på lite smakprov.. den första har jag målat hemma, men den andra har jag gjort på kursen. I like it.

Igår var jag ledig, Jonte också. Vi tog en lång höstpromenad längs ån, så himla fint. Senare på eftermiddagen kom farmor och farfar hit på besök och vi fikade lite och så. Sen när de åkt hem traskade jag ner till stan och mötte upp Emelie, och Anna som är hemma från Lux. Blev en mysig fikastund med massa välbehövlig catch up.


weekend och 4 månader

Den här helgen har jag varit ledig, huuur skönt som helst!

I lördags var det fullt upp hela dagen lång. Vi började med att åka till Maxi och storhandla riktigt ordentligt. Vi var duktiga och köpte en massa mat, och så vann vi på Ica-lotteriet också. Tre gratisvaror. Vucenpoäng med Icakort och gemensamt konto, eller vad? Sen hem och tvätta - mer vuxenpoäng.

Vid tre mötte jag upp Ems på stan och handlade lite presenter, och sen gick vi hem hit. En stund senare dök Julle upp också och vi började tagga inför kvällens fest. Det blev en flaska bubbel-rosé och några goda drinkar innan vi drog oss till Skänninge. Det var stor fest med middag och allt, där vi firade Stephanies, Lovisas och Johannas 20-årsdagar.

Igår var både Jontis och jag trötta och sega. Älskling hade varit på inkilning med laget kvällen innan och jag hade ju vart på fest. Så vi slappade hela dagen i soffan framför Solsidan-boxen. Mys. Sen dök mamma, pappa och Elin upp här med ett vitrinskåp som vi önskat oss. Det blev att bygga ihop det (jag nöjde mig med att putsa glasväggarna, de andra fick sköta resten) och en kvällsfika. Mys.

Senare på kvällen när de andra åkt hem och jag spöat Jonte i yarre två gånger i rad så blev jag utkörd ur lägenheten av min sambo. Han hade en överaskning, vi firade 4 månader igår. Så jag fick vackert sitta och vänta i trapphuset tills han släppte in mig igen. Jag var tvungen att blunda, och han ledde in mig i vardagsrummet. När jag sen öppnade ögonen så fick jag se det finaste någon någonsin gjort för mig. Det var massor av tända ljus i hela rummet och det låg rosblad på hela sängen och även på golvet. Han hade satt på låten "bed of roses" och det var så romantiskt..  Sen drack vi bubbel och åt choklad, och jag inte med ord beskriva hur underbar min kille är. Jag älskar honom mest av allt. Det var den finaste 4-månadersdagen man kan tänka sig.




life

Torsdag/igår. Jobbade, som vanligt. Jag kom hem och var helt slut, Jonte likaså. Vi hade råkat vara vakna till tre natten innan och sen skulle både upp tidigt på torsdagsmorgonen. Så igår kväll var vi trötta och lite griniga så när vi äntligen hade lagat mat och satt oss för att äta så spårade det ur lite.. Vi brukar bete oss moget och vuxet oftast, jag lovar, men inte igår. Det blev ett litet matkrig. Eller ja, vi kastade i mat i varandras mjölkglas. Jag fick en falukorv och en massa ketchup i mitt glas och Jonte fick en makaron, tonvis med ketchup och ett halvt saltkar i sitt. Sen blev vi sams och som bevis på att vi älskade varandra så var vi tvungna att dricka upp våra äckelglas.

Jag har jobbat idag också. Efter jag slutat så blev det en snabbsväng hem innan jag tog mig till bussen mot Lj-o. Ikväll har jag nämligen varit hemma hos mamma och pappa och myst. Middag och idol. Kvalitets-fredgasmys med päronen. Sen skjutsade pappa hem mig och vi fick även med oss två bokhyllor. De har jag pysslat med nu och ställt iordning en massa grejer. Blev toppenbra.

Min karl är på väg hem från sin hockeymatch nu. Han är bäst, han gjorde två mål och blev matchens lirare. Jag är så stolt öven honom. Min fina kille. Kom hem snart så jag får pussa på dig!


Bara för att jag har så snygga vänner!

tvådagars-update

Igår var jag sjuk. Vaknade med halsont och huvudvärk, så det var bara att ringa och sjukanmäla sig. Så igår blev en lugn dag hemma. Jonte var också hemma så vi fixade lite. Eller ja, han fixade lite. Satte upp tavlan på väggen och spikade äntligen dit tv-sladden som bara legat helt lös tidigare. Han kan allt va lite händig ändå min man. Jag var också duktig och ringde försäkringskassan.

Jag kände mig i alla fall lite piggare på kvällen så jag gick på min kurs. Det är jag glad för, det var riktigt roligt. Jag tog med mig några målningar hem och nu sitter den finaste uppe på väggen i hallen. Nöjd.

Idag kände jag mig mycket bättre så idag har jag jobbat. När jag kom hem slängde jag i mig lite mat och sen kom Fia, Pemlan och Elin hit. De kikade runt lite hur vi har det (husesynen tar dock inte så lång tid..haha) och sen blev det lite chill häng och sådär.

Jag har kommit på en smart grej. Att diska i reklampauserna när man kollar på tv. Det är skitbra, för då gör man ändå inget vettigt, och reklamen går mycket snabbare, och man får disken gjort snabbt och man behöver inte ta annan värdefull tid till att diska. Smart va? Höjer man ljudet på tv:n så hör man när det börjar också, även när man är i köket. Kan också bero på att det inte är så långt från tv:n till diskhon. Haha.

För övrigt är min sambo den bästa i hela världen och jag kan inte få nog av honom.

måndag



Tavlan som ännu inte sitter uppe på väggen. Vi har ingen hammare, trots att Jonte har en verktygslåda. Eller ja, en kartong med diverse prylar i. Jeppe hade med sig en hammare åt oss igår, men då var det försent för att börja spika tyckte vi. Gulliga vi är mot våra grannar va?

Idag har jag varit ledig. Mötte upp Jullan på stan vid halv ett, och så gick vi och hade en riktig långlunch-catch up på Ghingis. Vi hade en del att ta igen. Sen blev det en tur på stan, och jag köpte lite nödvändigt och lite kul. Cykellås - nödvändigt. Partajklänning - kul. Ljusfat - kul. Haha.

Framåt eftermiddagen kom lillasyster hit. Vi har handlat och lagat mat och umgåtts. Myspys.

Jontis är och jobbar hela dagen idag. Han jobbar alla dagar jag är ledig, och jag jobbar alla dagar han är ledig. Vi tajmar in det där så bra..inte.

Igår fick vi vår första riktiga blomma av mormor och morfar. Den behöver dock bara vattnas en gång i veckan, och mormor har sagt att hon ska sms-a varje söndag och påminna oss. Haha.


senaste

Igår var det lördag och då var det fullt upp hela dagen. Först supermycket folk på jobbet, alla ville ha lördagsgodis förstås. Sen hem och måla lite pirat-tattoos på Jontis och Jimmie som skulle på piratfest. Syrran var också här en sväng. Sen åkte jag hem till mor och far för första gången sen vi flyttade. Det blev middag med familjen och mormor och morfar, mycket mysigt. Efter lite familjehäng så åkte jag tillbaks till stan och så blev det nice utgång med Frida och Julle. 55:an och Platå, men jag var hemma rätt skapligt ändå.

Idag var det jobb igen. Mycket folk idag med. Söndagsgodis är tydligen med populärt. I kväll har mormor och morfar varit här på besök. Vi fick mycket fina grejer av dem, dels en tavla som vi spanat in. Sen fick vi också en servis som jag önskat mig sen jag var typ 10 år. Morfars mammas gamla servis, hur fin som helst. Och nu är den vår.

Nu är Jeppe här och vi har nyss käkat pancakes och kollat på Ensam mamma. Bästa. Snart blir det yarre, jag ska vinna...

fredagsmys och mobil ur funktion

Nu har jag precis kommit hem från worket. Upptäckte när jag kom hem att jag har världens sötaste sambo (det visste jag i för sig redan, men ändå). Han hade diskat, lagat mat åt mig och varit och handlat. Och lämnat en gullig lapp.

Ja, vi får köra med lappkommunikation nu. Min mobil är nämligen ur funktion. Orsak: alarmet på mobilen börjar tjuta 8.00 och jag fumlar på golvet brevid sängen efter mobilen, får tag i den, men tappar den. Självklart hamnar den i vattenglaset som också står på golvet. Vafan? Vad är oddsen? Det hjäpte tydligen inte att ta isär allt och låta den torka. Hoppas bara att simmet och minneskortet är fungerande.

Ikväll blir det fredagsmys med tacos och idol.

torsdag och ledig

Ledig idag, mycket skönt. Sov ut ordentligt och sen var jag hemma och tog det lugnt, hade lite disk och sånt kul att pyssla med. Jontis var iväg och jobbade idag.

Framåt eftermiddagen mötte jag upp mamma på First Hotel för lite after work, mingel och föredrag. Det var trevligt och intressant. Och det är ju aldrig fel med en öl. När vi var nöjda gick vi och handlade och sen var det hem och laga middag som gällde. Idag blev det laxwok och nudlar. Det blev dock rätt starkt, råkade ha i halva sweet chili-flaskan ungefär. Men det är ju gott.

Igår kväll invigde vi yatzyt. Älskling skrällde till med en riktig drömrunda och vann med 330 poäng. Sjukt. Han fuskade nog...

onsdag

Jag har jobbat hela dagen idag med. Idag fick jag besök av två vänner. Julle och Frida kom och handlade vilket var mycket roligt. De råkade dock dyka upp mitt under en pensionärsrusning så jag hann inte prata med dem så mycket som jag hade velat.

Ikväll har vi betalat räkningar. Vuxenpoäng. Vi har också varit nere i källaren och hittat tvättstugan. Vi har dock ingen nyckel in dit, så vi kan inte komma in där förns vi har fått en sådan. Nu ska vi laga lite mat snart (så fort jag lyckats slita karln från nån jäkla hockey på tv:n).

Min lilla hemmafru hade städat iordning och diksat här hemma idag medan jag var och drog in cash till hushållet. Bra deal tycker vi.

tisdag

Igår kväll kom mamma hit och hämtade upp mig och så åkte vi till Ikea och handlade lite. Vi fick med oss tvättkorg, galgar och lådor att ha under sängen. Mycket bra. Sen umgicks vi lite här i lägenheten, min man var och jobbade. Han är för övrigt världens sötaste, när han kom hem igår kväll överaskade han mig med en stor fin blombukett. Bara sådär. Vad mer kan man begära liksom? Helt underbar.

Idag har jag jobbat hela dagen. När jag slutade var det bara att kasta sig på cykeln och ta sig hem och slänga sig i duschen, och sen serverades det middag. Vilken lyx va? Jag hade lite småbråttom eftersom min kurs började idag. Yes, jag har nämligen börjat på en akvarellkurs. Det var roligt faktiskt. Skönt att släppa allt annat för några timmar och bara få koncentrera sig på konsten. Vi var sex tjejer i blandade åldrar och en galen italienare till lärare.

Nu sitter jag i soffan och är helt död. Har ont i halsen och huvudet. Jag hoppas att jag inte håller på att bli sjuk. Nu ska vi äta bullar, hörs imorgon!

ledig dag

Idag är jag ledig. Vilket känns ganska välbehövligt eftersom jag har jobbat hela helgen. Baby började inte jobba förns tre idag så vi kunde sova ut båda två. Skööönt.

Vid halv fyra någon gång kom lillasyster hit och hälsade på. Vi tog oss ner på stan och hon provade balklänning och jag tittade på. Så fiiiin, jag vill med! Jag köpte lite nödvändiga saker, typ en pincett för det märkte jag att vi inte hade någon. Just det, jag råkade visst köpa ett par jeans med... Men de var billiga, jag lovar. Kvalitetstid med syrran är inte helt fel nu när man flyttat ska jag säga er.

Nu har jag kommit hem (konstigt att detta är hemma nu) och ska snart börja laga lite mat. Vuxenpoäng. Jag har även hittat till soprummet och slängt lite sopor, vuxenpoäng igen.

Ps. Jag ska uppdatera er med lite bilder så fort jag fått hit min sladd. Den råkade visst bli kvar hemma hos mor och far.

Ps igen. En kamera skulle jag inte tacka nej till...


kvällen

Ikväll har vi haft besök. Först var det lite föräldrar här och kikade hur fint vi har fått det. Vi fick även lite nödvändiga saker till hemmet, till exempel brödrost, smörgåsgrill och strykjärn. (Inte för att jag nånsin kommer stryka, men ändå.)

Sedan var Patrik och Linda här och vi hade lite spelkväll. Det var enormt trevligt och jag vann. Okej, bara en gång, men ändå. Vi bjöd även på kaffe, så nu är kaffebryggaren invigd av oss. Bra va pappa? Det blev gott också. Vuxenpoäng.

Nu ska vi dra på en film och mysa lite. Min man är dock lite rädd, för vi ska se på Män som hatar kvinnor och det är i otäckaste laget för honom...

välkommen till vårt liv..typ

Jaha, då har man flyttat. Flyttat hemifrån. Och det bästa av allt, blivit sambo. Med världens finaste.

Ett nytt steg i livet, right? Och det kräver ju såklart en ny blogg. Så här är den. Välkommen. Här ska jag skriva om vårt nya spännande liv tillsammans så att alla nyfikna kan följa vår vardag..typ min mamma.

Just nu sitter jag här i lägenheten medan min man är och storhandlar. Vilken bra karl va?

Fortsättning följer...


RSS 2.0